Werking E-Bikes
Hoe ver kom ik met een volle accu E-Bike?

Hoe ver met volle accu?

Voordat je kunt bepalen hoe ver je met een elektrische fiets of E-bike kunt komen, moet je eerst weten hoeveel energie in de accu past. De prestaties worden uitgedrukt in de hoeveelheid watt die in één uur geleverd kan worden. Een accu met bijvoorbeeld 200 wattuur kan een uur lang 200 watt of twee uur 100 watt aan vermogen leveren. De vraag is hoe ver je daarmee kunt fietsen.

Vanuit diverse testen blijkt dat je gemiddeld  met 100 wattuur zo’n 12 tot 13 km kan fietsen.

Hoe ver met volle accu

Uiteraard kun je ook de motor minder gebruiken door zelf meer mee te fietsen.

300 wattuur is goed voor 35 tot 40 kilometer, maar met motor op lage stand is 90 kilometer mogelijk.
Dus, als je weet hoeveel wattuur een accu levert, dan kun je uitrekenen hoe ver je daarmee komt.

Bijvoorbeeld

Een fiets met een 300 wattuur-accu heeft met flinke ondersteuning een actieradius van 35 tot 40 kilometer fietsen. Met weinig ondersteuning haal je ongeveer 90 kilometer.

De actieradius hangt af van de accu maar ook van de eigen inspanning, de luchtweerstand en rolweerstand.

Dus even alle factoren op een rijtje:

 • De capaciteit van de accu is bijvoorbeeld een 10Ah of een grotere 14,5Ah zie dit als de brandstoftank in een personenauto die ook groter is.
 • De rij omstandigheden
 • Veel of weinig tegenwind
 • Heuvels of platteland
 • Stadsverkeer
 • Gewicht van persoon op de e-bike
 • Banden spanning, hard opgepompte banden zorgen voor minder rolweerstand en dus ook voor meer bereik.
 • Snelheid waarmee gefietst word.
 • Het weer, bij temperaturen rond het vriespunt zakt de capaciteit van de accu met zo’n 25 á 40%

Let vooral op de juiste bandenspanning (in de winter)

Doordat In de winter de actieradius  wel tot 45 procent lager kan zijn kom je wel eens voor verassingen te staan. Niet alleen levert de accu bij kou minder energie, de luchtweerstand en rolweerstand zijn ook hoger.

 

Goedkope E-Bike
Goedkoopste Elektrische fietsen Online

Waar koop ik goedkoop een E-Bike met de juiste Service?

De Goedkoopste Elektrische fietsen online zijn te koop via Matrabike

Matrabike: Fietsen tot 60% korting - Altijd gratis bezorgd!

Goedkope Elektrische Fietsen & E-bikes
Ze zijn al meer dan 25 jaar de voordeligste  in fietsen (en nu e-bikes), van Nederland en België. Dus ben je op zoek naar een specialist in goedkope elektrische fietsen en E-Bikes van goede kwaliteit? Bij Matrabike vindt u A-kwaliteit E-bikes met zeer scherpe internetprijzen.

Service

Uw elektrische fiets wordt volledig gemonteerd én gratis bij u thuisbezorgd, op een moment dat het u uitkomt. Daarnaast is er op iedere E-bike 2 jaar volledige garantie.

Dagaanbieding

Wat ook leuk is, ze hebben iedere dag een super dagaanbieding: Dagaanbieding Matrabike

Misschien is het vandaag wel een vette E-Bike?

Fietsvakanties
Fietsvakantie top 100

Fietsvakantie top 100 – Tip, de mooiste fiets reizen van 2019

Onze tip

Wat echt leuk is, een  compleet verzorgde fietsvakantie op je elektrische fiets naar bijvoorbeeld Frankrijk, Duitsland of Italië?

Georganiseerde fietstochten in combinatie met zorgvuldig geselecteerde accommodaties bieden de ideale fietsvakantie voor het hele gezin.

Kies bijvoorbeeld voor een fietsroute van hotel naar hotel of camping naar camping, dan vervoert de aanbieder je bagage naar het nieuwe hotel. Als je aan het eind van de vakantie weer terugreist naar het beginpunt kun je je bagage zo inladen in de auto. Je kunt toeren op je eigen fiets. Je kunt ook een (elektrische) fiets huren of lekker op je eigen E-Bike gaan; geen gedoe met vervoer,en assistentie bij pech .

U fietst lekker eigen tempo over de mooiste fietsroutes van Europa en met een gemiddelde dagafstand van ongeveer 50 km is er voldoende tijd voor museum bezoek of een gezellig terrasje.

Hoe werkt een fietsvakantie met een E-Bike?

Ongeveer twee weken voor je vakantie ontvang je de kaarten en informatie over de route om je voor te bereiden op de fiets vakantie.

Fietsvakantie bagagevervoer:

Kies je ervoor om te fietsen van accommodatie naar accommodatie? Zet dan iedere ochtend je bagage klaar op de daarvoor aangewezen plek. De aanbieder brengt je koffers naar het volgende plekje. Na het ontbijt pak je je e-bike voor weer een prachtige fietsdag.

 

We hebben een selectie gemaakt van fietsvakanties zijn de zonnigste en mooiste in Europa, inclusief bagagevervoer en de beste fietsroutes!

Dus stap nu maar lekker op de fiets (E-Bike) en trek er lekker op uit!

E Bike Keuzehulp
Wat zijn de Beste Fietsenwinkels Online ?

Wat zijn de Beste Fietsenwinkels Online -Goedkoop & Betrouwbaar?

We krijgen vaak de vraag…Wat zijn nu betrouwbare (en goedkope) fietsen winkels online?

UIt onze persoonlijke ervaringen (uit 18 partners) naar de goedkoopste en beste fietsenwinkel van Nederland blijkt dat er grote voordelen  te behalen zijn bij het online bestellen van uw elektrische fiets. zo bespaar je soms wel meer dan 800 EUR online op een mooie E-Bike of Elektrische Fiets  .

Niet zo vreemd dat steeds meer mensen  hun fiets kopen online. Dat is vaak veel goedkoper. De traditionele fietsenmaker ziet het met lede ogen aan en heeft weinig bestaansrecht meer..

De laagste prijs trekt de mensen bijna altijd over de streep. ‘Maar wat voor ons net zo goed belangrijk is, is dat klanten tevreden zijn.

De Onderstaande aanbieders van Elektrische fietsen en E-Bikes scoren bij ons het best op prijs & betrouwbaarheid

 

 

Veel plezier met de aankoop van u nieuwe en goedkope elektrische fiets!

Fietsroutes planners
Fietskaarten, -gidsen en ander fietsvakantiemateriaal voor je Fietsvakantie

Lekker op fietsvakantie – alles is tijdens de vakantie voor u geregeld

Vind je het ook heerlijk om sportief bezig te zijn tijdens je vakantie en hou je er van om veel te ondernemen? Tijdens een fietsvakantie blijf je lekker in beweging en ontdek je de meest prachtige plekken van Europa.

Maar waar vind je nu alle informatie over de routes, kaartindelingen en kaartbeelden zodat u precies kunt zien wat er is en wat bij uw fietsvakantie past?

En handige website is de Fietsvakantiewinkel,een uitgebreide Webshop daar waar het gaat om fietskaarten, -gidsen en fietsvakantiemateriaal. Daarnaast kan je tegenwoordig ook bijna uw hele fietsvakantie uitrusting bij ze aanschaffen.

Fietsvakantiewinkel is ook touroperator voor een compleet verzorgde fietsvakanties
Hiernaast heeft De Fietsvakantiewinkel ook grote betekenis als touroperator van fiets hotelreizen. Hierbij is alles compleet voor u geregeld en hoeft u alleen maar te fietsen en om u heen te kijken. .

Boek een lekkere hotel-kampeerfietsvakanties; relaxte en sportieve uitdagingen, waarbij u onderweg volop geniet van de prachtige natuur en de interessantste en leukste bezienswaardigheden van een streek. Dit zijn tevens onbezorgde vakanties want  alles is tijdens de vakantie voor u geregeld.!

De routes zijn zorgvuldig vooruitgestippeld en volgen rustige binnenwegen of waar mogelijk fietspaden. De overnachtingen in de hotels zijn geboekt en voor de kampeerders staat op de camping een ingerichte tent te wachten. Het vervoer van uw bagage naar een volgende plek wordt verzorgd terwijl u lekker op het zadel zit.

Eigenlijk is het heel erg simpel: van fietsen word je gelukkig,

 

 

 

 

Tests & Ervaringen
Review Cortina E-U4

Review Cortina E-U4

Winnaar AD Fietstest 2018

Wat is de beste E-Bike 2018 volgens het AD:

De Beste elektrische transportfiets( AD fietstest 2018)- Is de Cortina E-U4 Transport, een stevige transportfiets met een stoere uitstraling. Daarnaast is deze speciale uitvoering voorzien van een Conti Beltdrive. Dit is de revolutionaire vervanger van de fietsketting. Een beltdrive is schoner, duurzamer, stiller en stijlvoller dan een normale fietsketting. Deze stijlvolle fiets met elektrische ondersteuning is door zijn mooie uiterlijk geschikt voor jong en oud. De fiets ziet eruit als een echte transportfiets maar heeft een mooi weggewerkte motor in het voorwiel. Dit zorgt ervoor dat je met minimale inspanning toch lekker vlot kunt fietsen. Daarnaast is deze luxere variant van de E-U4 serie voorzien van een Shimano Nexus 8 naaf.

De dagelijkse ritjes naar school of het werk zijn ineens veel leuker. Vanaf het zadel van de Cortina E-U4 Transport Raw is het puur genieten. Ook zonder de ondersteuning kun je gewoon fijn fietsen op de E-U4 Transport. Met de accu- en laderkeuze kun je de fiets afstemmen op je gewenste gebruikt. Simpel en handig!

https://www.youtube.com/watch?v=jBmOlXO9DfQ

Wat vinden wij van deze Cortina E-U4 Transport

Ons review Cortina E-U4

De dagelijkse ritjes met deze fiets gaan ineens met plezier. De comfortabele fiets maakt het rijden een stuk prettiger. De e-bike is ook fijn zonder de ondersteuning. Met de accu- en lader keuze kun je de fiets afstemmen op je gewenste gebruikt. Simpel en handig! De uitstraling van deze fiets is stoer en geschikt voor jong en oud. Een stevige transportfiets voorzien van een Conti Beltdrive, de vervanger van de fietsketting. Deze is schoner, duurzame, stiller en stijlvoller vergeleken met een normale fietsketting. Een fijne fiets voor elke situatie.

En wat vind het AD van deze fiets:

De Cortina E-U4 Transport is absoluut de winnaar van de elektrische transportfietsen. Met een mooi eindcijfer is dit ons best geteste model. Op het gebied van comfort en rijeigenschappen scoort deze Cortina zeer goed. Het testpanel was erg te spreken over deze fiets, mede door de lage instap en de goede vering. Een minpuntje is de afstand tussen het stuur en de zadel, hierdoor heb je wat minder ruimte. De positie van het display op het stuur kan beter. De fiets is erg geschikt voor woon-werk en voor boodschappen. Daarnaast heeft de fiets een mooie uitstraling.

 

Vergelijk prijzen Cortina E-U4

 

Tests & Ervaringen
E-Bike Test, Beste E-Bike 2018-2019

E-Bike Test 2019

De beste e-bikes met een voorwielmotor(test Consumentenbond) – Beste Koop

Wat is nu de beste elektrische fiets 2019 en beste E-bike 2019?

De consumentenbond heeft in totaal 14 elektrische fietsen met een voorwielmotor getest. De fietsen worden getest volgens een vast testprogramma. De e-bikes krijgen punten voor ieder testonderdeel, en met deze punten wordt uiteindelijk een rapportcijfer gemaakt.

De onderdelen waar op getest wordt zijn elektrische ondersteuning (20%), actieradius (20%), rijeigenschappen en gewicht (15%), functies en bediening van het display (10%), uitrusting (10%), bouwkwaliteit (5%) en handleiding (5%). Echter, niet ieder onderdeel krijgt evenveel punten, wat blijkt uit de opgegeven percentages hierboven.

De Consumentenbond heeft ervoor gekozen om de tests uit te voeren met damesfietsen, (worden veel meer verkocht, en daardoor zijn de resultaten belangrijker). Een damesfiets heeft een lagere instap dan een herenfiets. In de test ligt verder de focus op de technische rijkwaliteiten van de fiets, deze zijn gelijk voor zowel man als vrouw.

Cortina E-U1 Kopen

Beste Koop: Cortina E-U1 -ebike test 2019 – Beste ebikes merken

De Cortina E-U1 is verkozen tot de beste koop door de Consumentenbond. Deze e-bike heeft een voorwielmotor. De prijs, in combinatie met de nodige kwaliteit die je krijgt bij deze fiets, zorgen voor een beste koop predicaat. De fiets heeft een hoge ondersteuning, in iedere situatie. In welke omstandigheden je ook fietst, de actieradius blijft zeer groot. Dat de fiets een fijne prijs heeft, zorgt er ook voor dat deze niet voorzien is van alle luxe mogelijkheden, zoals geen vering, geen snelheidsmeter en de fiets heeft een simpele afwerking. Daarnaast missen er snelbinders bij de Cortina. De motor is een absoluut pluspunt bij deze fiets, deze is namelijk helemaal stil tijdens het fietsen. Het stabiele frame en de zeer goede verlichting, zorgen dat je altijd veilig op pad kunt met deze e-bike. Deze Cortina heeft het eindcijfer: 8,1 gekregen en staat hiermee bovenaan in de lijst van elektrische fietsen met voorwielmotor volgens de Consumentenbond.

Sparta F8e

De Sparta F8e is verkozen tot de nummer 2 favoriete beste ebike test 2019 met een voorwielmotor. Het eindcijfer van deze fiets is een 8,0.

 

Elektrische fietsen vanaf € 895,-

De Sparta F8e heeft een zeer eenvoudige voorwielmotor. Hij heeft parkeerassistentie en indicatoren op de ventielen voor lage bandenspanning. De Sparta heeft geweldig gescoord op de actieradius. In welke omstandigheden of met welke ondersteuning je ook fietst, de actieradius blijft erg hoog. Daarnaast is het comfort van de fiets een pluspunt, het zadel is heerlijk om op te zitten. De bediening van het display heeft echter minder hoog gescoord. In zonnige dagen is de display minder goed leesbaar. De beschermkap van het frame is slecht afgewerkt. Met de Sparta F8e fiets je zeker weten veilig, want door de goede verlichting ben je overal zichtbaar.

Sparta Entree I

Met de Sparta Entree I sluiten we deze lijst van ebikes met een voorwielmotor af. De Sparta Entree I staat bekend om zijn lage instap, waardoor je altijd gemakkelijk op- en af kunt stappen. De fiets heeft een ION voorwielmotor. Een groot pluspunt is de accu van deze fiets. Bij aankoop van de Sparta Entree I heb je de keuze uit verschillende accu’s, omdat jij zelf het beste weet hoeveel je de fiets gaat gebruiken. Dit is prettig, want de fiets is redelijk aan de zware kant, waardoor de actieradius iets sneller leeg kan lopen dan voorspelt. De accu zit netjes weggewerkt in de bagagedrager en is makkelijk te verwijderen om deze op te laden. De fiets is alleen maar verkrijgbaar in één kleur. Op het stuur zit een V-ION display. Dit display is zeer goed leesbaar, en eenvoudig en duidelijk in gebruik. De rijeigenschappen van deze Sparta zijn zeer goed beoordeeld door de Consumentenbond. In totaal heeft de Entree I het eindcijfer van een 7,9 gekregen.

E-Bike Test, Beste E-Bike 2018-2019, wat is een goed merk

 

Aanbiedingen Cortina E-U1

Tests & Ervaringen
Beste merk e-bike

Beste merk e-bike

Wat is nu eigenlijk het beste merk voor een E-Bike. De Consumentenbond heeft tientallen e-bikes. getest..

Maar, hoe tevreden zijn consumenten uiteindelijk met zo’n E-Bike?

Ze vroegen aan ruim 3400 consumenten hoe tevreden ze zijn over hun Elektrische Fiets. En of ze de eventueel de volgende keer weer een Sparta, Koga, Gazelle of Batavus kopen. Wat vinden zij nu het allerbeste merk e-bike!

Rapportcijfer merk

Gemiddeld waarderen de panelleden hun e-bike met een 7,8. Elk merk krijgt gelukkig een ruime voldoende met een aantal flinke uitschieters naar boven.

Merk  Rapportcijfer
Flyer  9,1
Kalkhoef  8,8
RIH  8,6
Kota  8,4
Pegasus  8,2
QWIC  8,0
Stella  7,9
Batavus  7,8
Sparta  7,6
Gazelle  7,6
Giant  7,5
Trek  7,2

Prijs en kwaliteit verhouding

Wanneer ook de prijs meegewogen word, verschillen de resultaten over hoe tevreden ze zijn over een merk. Bij Kalkhoff, QWIC en Stella wordt duidelijk vaker een ‘zeer gunstige prijs-kwaliteit verhouding’ genoemd dan bij andere merken.

 

Beste e-Bikes

Werking E-Bikes
Levensduur Accu Elektrische fiets & Oplaadtijd Accu

Levensduur Accu Elektrische Fiets

Alles over de accu, levensduur en oplaadtijd van de elektrische fiets

Wie met een elektrische fiets op pad gaat, wil zoveel mogelijk kilometers maken zonder bij te laden.

De capaciteit van e-bike/elektrische fietsen (lees accu’s) wordt gelukkig steeds groter.

Waar moet je mee rekening houden tijdens het fietsen?

Wat is de plek van de accu elektrische fiets, E-Bike

De meest gangbare plek voor de accu is onder de achterdrager.

Voordelen van deze plek zijn dat de accu eenvoudig uit te nemen is en dat hij goed verborgen is bij het gebruik van fietstassen.

Er zijn ook elektrische fietsen waarbij de accu in het frame zit.

Voordeel hiervan is, net zoals bij de middenmotor, dat het gewicht in het midden van de fiets ligt. Daarnaast is de accu veilig en goed beschermd weggewerkt.

Er zijn ook nog enkele andere oplossingen…

Wat is het beste, een uitneembare accu of een vaste?

Je kan kiezen voor een uitneembare accu of voor een vaste accu.

Nadeel van een vaste accu

De accu kan je niet lekker in huis opladen, het is niet voor iedereen mogelijk om de fiets ergens aan een stopcontact te hangen dus let hier goed op!. Je moet dus over een stroomvoorziening beschikken . Een uitneembare accu kun je overal mee naar toe nemen en opladen.

Verschillende typen accu s

Er zijn  drie verschillende accu’s te onderscheiden:

 1. de NiMh accu (Nikkel-Metaalhybride),
 2. de  Li-ion accu (of Li-ion Mangaan)
 3. de Lithium-ion-polymeer accu.Alle nieuwe en recentelijk gebruikte accu’s beschikken over de Li-ion techniek. Deze accu’s zijn kleiner,en hebben minder last van zelf ontlading, Daarnaast kunnen ze sneller worden opgeladen en zijn ook nog eens milieuvriendelijker.

 

De levensduur wordt dus primair bepaald door het type accu. De levensduur van een elektrische fiets-accu zal zo’n drie tot zes jaar zijn. De accu is dan niet ineens defect, je kan hem nog steeds gebruiken, maar de capaciteit is dan zodanig afgenomen dat dit door de meeste als niet goed bruikbaar wordt ervaren en er dan besloten wordt om een nieuwe te kopen.

 

Hoelang duurt het opladen van de accu?

Het opladen duurt gem. ongeveer 5 uur

 

Zo..nu weet je wat meer over de levensduur accu elektrische fiets

 

 

Werking E-Bikes
Wat is de sterkste Motor Elektrische Fiets & E-Bike

Welke motor is het Beste en Sterkste – E-Bikes -Sterkste E bike

De motor op een elektrische fiets kan op drie verschillende plekken zitten.

Voor en Nadelen 

En is de plek van de motor van invloed is het stuurgedrag en de stabiliteit,?

Bij een goed sturende en stabiel rijdende fiets kan de motor zowel voor, achter als in het midden hebben. Als een fiets instabiel aanvoelt of slecht stuurt ligt dat aan een foute geometrie of een te slap frame.

De Middenmotor

Bij een middenmotor zit de motor bij de trapas.

Voor de gewichtsverdeling is dat gunstig. Over het algemeen is de E-bike dan wat gemakkelijker te hanteren.

De middenmotor is vooral een goede keuze omdat hij niet de nadelen van de voorwielmotor en de achterwielmotor heeft.

Als er wordt gekeken naar motoren voor de elektrische fiets, dan is de middenmotor veruit het populairst. Deze motor geeft namelijk meer ondersteuning en creëert een fijnere fietservaring.

 

Wat zijn de nadelen van een voorwiel Motor:

De Elektrische Fiets stuurt veel zwaarder, en je hebt een groter slip risico.

Wat zijn de nadelen van een achterwiel motor:

Daar past geen naaf versnelling op, dus ben je aangewezen op een derailleurversnelling.  Bij een voorwielmotor heb je een aparte rotatiesensor nodig bij de trapas. Zo’n sensor meet of de pedalen draaien. Vervolgens berekent de computer hoeveel ondersteuning de motor moet bieden. Bij de middenmotor is die sensor ingebouwd.

Voorwielmotor

Voorwielmotoren zijn simpel, robuust en goedkoop. Elektrische fietsen met een voorwielmotor zijn daarom meestal goedkoper. En je kunt een voorwielmotor met alle versnellingsystemen combineren: naafversnellingderailleurversnelling en zelfs een cardanasaandrijving. Nog een voordeel: je kunt in elke versnelling wegrijden. Hij begint te werken zodra je wegrijdt. Bij een middenmotor is de aandrijving verbonden met de trapas. Dus als je zelf zwaar trapt, heeft de motor het ook zwaar. De voorwielmotor komt je meteen te hulp, in elke versnelling. Maar er zijn ook nadelen. In een bocht kan door de aandrijving het voorwiel sneller wegglijden. Of hierdoor het risico op valpartijen hoger is weten we niet. Maar gezien het aantal incidenten die we tegenkomen van valpartijen van e-bikes met voorwielmotor  vermoeden we van wel.  Door de motor is het voorwiel wat zwaar om op te tillen. Motoren met inwendige tandwieloverbrenging maken geluid. De voorband is lastig te wisselen. En een voorwielaandrijving is lastig te combineren met krachtsensor omdat die niet geïntegreerd is in de motor.

Achterwielmotor

wat is de beste motor middenmotor af niet
wat is de beste motor middenmotor af niet

Elektrische fietsen met een achterwielmotoren zijn heel stil. Je kunt remmen op de motor en zo energie terugwinnen en ze slijten minder dan midden motoren. Net als bij de voorwielmotor luistert het kiezen van de juiste versnelling bij het wegrijden niet zo nauw. De motor komt je ook in een zware versnelling meteen te hulp.
Nadelen.

Je zit vaak vast aan het derailleursysteem dat sneller slijt en meer onderhoud nodig heeft dan een naafversnelling. Het verwisselen van de achterband is ingewikkeld. En een achterwiel motor heeft een lager rendement dan een middenmotor. Je haalt dus minder kilometers uit je accu.

Wat is het vermogen en de kracht van een motor?

Vrijwel alle elektrische fietsen zijn begrensd op een vermogen van 250 watt. Maar er zijn wel grote verschillen in kracht. Vooral op hellingen is dat van belang,

Motoren met voldoende kracht helpen je ook wanneer je in een zware versnelling bergop gaat. De kracht wordt uitgedrukt in Newtonmeters (Nm). Hoe hoger het getal hoe meer kracht.

 

Kracht- of rotatiesensor?

Een elektrische fiets geeft alleen ondersteuning als je zelf de trappers rond trapt. Het meten kan op twee manieren. Een rotatiesensor kijkt alleen of de trapas draait. En een krachtsensor meet ook hoeveel druk je op de pedalen zet.

Met een rotatiesensor is de mate van ondersteuning  onafhankelijk van je eigen inspanning. Je kunt als je wilt weinig druk op pedalen zetten en toch de volle ondersteuning krijgen. 
Met een krachtsensor is de mate van ondersteuning   afhankelijk van je eigen inspanning. Dit voelt natuurlijker Met krachtsensor is het alsof je een toverdrankje hebt geslikt en veel sterker bent geworden. Maar je moet wel zelf altijd een bepaalde inspanning leveren.

Rotatiesensor

De Pluspunten

 • Goedkoop
 • Ook veel ondersteuning mogelijk als je zelf weinig kracht levert
 • Betrouwbaar ( in combinatie met voorwielmotor betrouwbaarder dan krachtsensor)

De Minpunten

 • Start met vertraging: hij begint pas als je de pedalen al rond zijn geweest
 • Stopt met vertraging: hij gaat nog even door wanneer je stopt met trappen.
 • Voelt minder natuurlijk dan krachtsensor
 • Als je loopt met de fiets aan de hand en trappers draaien mee(door bv stroef lopende versnellingsnaaf)start de ondersteuning
 • Vooral bij het wegrijden kan het lastig zijn dat de ondersteuning vertraagd start.
 • Als je onbelast de pedalen draait, bijvoorbeeld bij een manoeuvre, kan toch de ondersteuning vol starten

Krachtsensor

De Pluspunten

 • Ondersteuning voelt natuurlijk aan
 • Ondersteuning start direct bij wegrijden
 • Ondersteuning stopt direct bij stoppen trappen
 • Ondersteuning start niet als je de pedalen onbelast draait, bijvoorbeeld bij een manoeuvre of lopen met de fiets

De Minpunten:

 • Als je zelf weinig energie  wilt of kunt leveren levert de motor ook weinig ondersteuning
 • Duurder dan rotatiesensor
 • In combinatie met voorwielmotor heb je een losse onderhoudsgevoelige krachtsensor nodig.

Bij sommige systemen moet de sensor regelmatig opnieuw gekalibreerd worden.

Nu weet je wat is de sterkste Motor Elektrische Fiets & E-Bike is en sterkste e bike!