E-Bike Test, Beste E-Bike 2018-2019

E-Bike Test 2019

De beste e-bikes met een voorwielmotor(test Consumentenbond) – Beste Koop

Wat is nu de beste elektrische fiets 2019 en beste E-bike 2019?

De consumentenbond heeft in totaal 14 elektrische fietsen met een voorwielmotor getest. De fietsen worden getest volgens een vast testprogramma. De e-bikes krijgen punten voor ieder testonderdeel, en met deze punten wordt uiteindelijk een rapportcijfer gemaakt.

De onderdelen waar op getest wordt zijn elektrische ondersteuning (20%), actieradius (20%), rijeigenschappen en gewicht (15%), functies en bediening van het display (10%), uitrusting (10%), bouwkwaliteit (5%) en handleiding (5%). Echter, niet ieder onderdeel krijgt evenveel punten, wat blijkt uit de opgegeven percentages hierboven.

De Consumentenbond heeft ervoor gekozen om de tests uit te voeren met damesfietsen, (worden veel meer verkocht, en daardoor zijn de resultaten belangrijker). Een damesfiets heeft een lagere instap dan een herenfiets. In de test ligt verder de focus op de technische rijkwaliteiten van de fiets, deze zijn gelijk voor zowel man als vrouw.

Cortina E-U1 Kopen

Beste Koop: Cortina E-U1 -ebike test 2019 – Beste ebikes merken

De Cortina E-U1 is verkozen tot de beste koop door de Consumentenbond. Deze e-bike heeft een voorwielmotor. De prijs, in combinatie met de nodige kwaliteit die je krijgt bij deze fiets, zorgen voor een beste koop predicaat. De fiets heeft een hoge ondersteuning, in iedere situatie. In welke omstandigheden je ook fietst, de actieradius blijft zeer groot. Dat de fiets een fijne prijs heeft, zorgt er ook voor dat deze niet voorzien is van alle luxe mogelijkheden, zoals geen vering, geen snelheidsmeter en de fiets heeft een simpele afwerking. Daarnaast missen er snelbinders bij de Cortina. De motor is een absoluut pluspunt bij deze fiets, deze is namelijk helemaal stil tijdens het fietsen. Het stabiele frame en de zeer goede verlichting, zorgen dat je altijd veilig op pad kunt met deze e-bike. Deze Cortina heeft het eindcijfer: 8,1 gekregen en staat hiermee bovenaan in de lijst van elektrische fietsen met voorwielmotor volgens de Consumentenbond.

Sparta F8e

De Sparta F8e is verkozen tot de nummer 2 favoriete beste ebike test 2019 met een voorwielmotor. Het eindcijfer van deze fiets is een 8,0.

 

Elektrische fietsen vanaf € 895,-

De Sparta F8e heeft een zeer eenvoudige voorwielmotor. Hij heeft parkeerassistentie en indicatoren op de ventielen voor lage bandenspanning. De Sparta heeft geweldig gescoord op de actieradius. In welke omstandigheden of met welke ondersteuning je ook fietst, de actieradius blijft erg hoog. Daarnaast is het comfort van de fiets een pluspunt, het zadel is heerlijk om op te zitten. De bediening van het display heeft echter minder hoog gescoord. In zonnige dagen is de display minder goed leesbaar. De beschermkap van het frame is slecht afgewerkt. Met de Sparta F8e fiets je zeker weten veilig, want door de goede verlichting ben je overal zichtbaar.

Sparta Entree I

Met de Sparta Entree I sluiten we deze lijst van ebikes met een voorwielmotor af. De Sparta Entree I staat bekend om zijn lage instap, waardoor je altijd gemakkelijk op- en af kunt stappen. De fiets heeft een ION voorwielmotor. Een groot pluspunt is de accu van deze fiets. Bij aankoop van de Sparta Entree I heb je de keuze uit verschillende accu’s, omdat jij zelf het beste weet hoeveel je de fiets gaat gebruiken. Dit is prettig, want de fiets is redelijk aan de zware kant, waardoor de actieradius iets sneller leeg kan lopen dan voorspelt. De accu zit netjes weggewerkt in de bagagedrager en is makkelijk te verwijderen om deze op te laden. De fiets is alleen maar verkrijgbaar in één kleur. Op het stuur zit een V-ION display. Dit display is zeer goed leesbaar, en eenvoudig en duidelijk in gebruik. De rijeigenschappen van deze Sparta zijn zeer goed beoordeeld door de Consumentenbond. In totaal heeft de Entree I het eindcijfer van een 7,9 gekregen.

E-Bike Test, Beste E-Bike 2018-2019, wat is een goed merk

 

Aanbiedingen Cortina E-U1