Hoe werkt een E-Bike

Hoe werkt een E-Bike

Door middel van deze video,s kunt een simpel een beeld krijgen van alle huidige technieken die worden toegepast op de moderne elektrische fietsen. Van zowel de motor technieken, remtechnieken, sensor techniek, versnellingtechniek en accu techniek. De uitleg in deze video,s is op alle merken elektrische fietsen van toepassing.

 

Wat doet een electrische Fiets?

Deze fiets met ondersteuning zorgt ervoor dat trappen makkelijker en lichter gaat. Dat komt door de elektromotor. Die zit in het voor- of achterwiel of bij de trapas. Deze trapondersteuning is begrensd, meestal tot 25 km per uur. Een accu, die je thuis oplaadt, voorziet de elektromotor van de nodige energie.

Hoe werkt Het?

Hoeveel ondersteuning je bij het trappen krijgt, wordt bepaald door de instellingen op het paneeltje en wat de verschillende sensoren meten. Een rotatiesensor kijkt of er getrapt wordt. Bij de wat uitgebreidere systemen werkt ook nog een trapkrachtsensor mee.

Stel, je moet harder trappen omdat je een berg op rijdt, dan zal de fiets dit herkennen en een steuntje in de rug geven. Een regelaar bepaalt hoeveel stroom er naar de motor gaat. Veel ondersteuning betekent veel stroom. De actieradius van een accu is afhankelijk van de capaciteit van de accu en de hoeveelheid stroomverbruik.

Waardoor Slijt een E-Bike?

Net als een normale fiets, heeft ook een elektrische fiets genoeg onderdelen die kunnen slijten. Daarnaast zijn er een paar  onderdelen die kunnen slijten. Zoals de accu – afhankelijk van het gebruik en het aantal keren dat ’ie wordt opgeladen – en de lagers van de elektromotor, maar die gaan als het goed is een fietsleven lang mee.